oversikt-ny

Nu vore det väl själva sjutton om det inte lyfter

Det är upplagt för en uppstuds på börsen efter att både britter och amerikanare levererat svar börsen väntat på. Vi ligger fullinvesterade och har bara en fundering i veckan – hur går det egentligen för Clas Ohlson?

Portföljen i veckan

tabellen

Det småsura börsklimatet höll i sig lite till. Nu tycker jag inte att index upp 10 procent när ett år går mot sitt slut ger någon anledning att klaga. Det är mer brus som jag ser det. Portföljen har hängt med nedåt men annars var november en månad där jag drygade ut försprånget en del, så det var kul.

Inriktningen

Ni som läser ofta har väl vid det här laget märkt att jag för det mesta är optimist. Det gäller i högsta grad inför den kommande veckan också. Republikanerna i USA har snart levererat den skattesänkning främst för bolagen som satte extra fart på börsen förra hösten. Britterna är princip överens med EU om Brexitavtalet. Det ser verkligen lovande ut. Lägg till det en börs som jag tror väntat lite på att få komma igång igen.

oversikt-ny

Lite längre fram finns det gott om hot, som jag skriver om i veckans krönika men här och nu ser det alltså bra ut. Det nöjer jag mig med och den här veckan var det inget svårt beslut att ligga fullinvesterad.

Så kort tänkte jag faktiskt vara den här gången. Orsaken är att jag förberett mig för fullt inför Börsbaren i Malmö, Stockholm och Göteborg i veckan. Det blir fokus på börsen 2018 och förstås återkommer jag med mer om de tankarna i vlogg_ och bloggform så småningom Om ni läser här och besöker eventen – kom gärna fram och heja och diskutera. Det är mötet med alla andra sparare och investerare som jag tycker är det roliga med att skriva och vlogga.

Tack alla ni som nu bidragit med en bra bit över 30 tusen kronor! Om du gillar det jag skriver och filmar och vill uppmuntra mig att fortsätta, så stöd min insamling till SOS Barnbyar – den gör skillnad!

Dessutom missa inte att ge mig eller mer precist SOS Barnbyar en julklapp! Det gör mig så oerhört glad ska ni veta. En sådan där riktig boost för skrivandet och vloggandet!

Portföljen veckan som kommer

portfoljen

Portföljen höll takten med börsen men skillnaderna mellan olika innehav var stora. Från Cellavision som steg nästan fyra procent till Norsk Hydro som backade knappt 9 procent. Fast trots skillnaderna är det rätt stabilt i portföljen. Den enda justering jag funderar på är om Clas Ohlson håller måttet. Veckans rapport blir spännande att följa. Skulle det köra ihop sig är planen att sälja även om det blir med förlust och istället placera pengarna i Investor. Jag har helt enkelt inte tillräckligt förtroende för att sitta kvar i handlare som inte levererar. Precis så tror jag dessutom många andra tänker, så det blir något av en rysare på onsdag.

I övrigt är jag rätt nöjd med mixen i portföljen. Gärna lite mer verkstad, i och för sig. Det skulle Investor kunna stå för, som dessutom kommit ned något i pris. Slutligen har jag noterat att techoron är tillbaka men jag ser inte riktigt några mer handgripliga skäl att agera i Infineon eller Apple utan där bidar jag min tid.

Som sagt, med hopp om en bra börsvecka.

Jacob Henriksson, Gottodix
Inget nytt avsnitt av Veckan! ännu men jag hoppas ha ett ute inom kort!