logga-lasarfragor

Läsarfråga: skapa snygga portföljsidor med Börsdata 6


Många undrar hur jag gör våra veckouppdateringar för portföljen. Det är plättlätt med Börsdata. Här visar jag det steg för steg. Just det, nej det är ingen reklam – jag gillar verkligen entreprenörer och ingen kan säga annat än att det är fantastiskt vilken fintechtjänst Börsdata har byggt med mycket små medel!

Reklam: Det går alltid att följa vår portfölj, handel och alla mina kommentarer kring innehav live på Shareville 

 

Frågan

Hejsan!

Dina uppföljningar från din portfölj visas i flera olika diagram från börsdata.

Går alla dessa att skapa själv och är de lätta att uppdatera och följa?

Tacksam för svar.

Mvh

Johan

 

Tack alla ni som nu bidragit med en bra bit över 30 tusen kronor! Om du gillar det jag skriver och filmar och vill uppmuntra mig att fortsätta, så stöd min insamling till SOS Barnbyar – den gör skillnad!

 

3 steg – så här enkelt är det

borsdata-1

Gå in på Börsdatafliken screener. Välj sedan lägg till ny lista. Namnge, lägg in de bolag du vill ha och spara. Nu har du dagsuppdaterade data med det mesta om dina bolag och aktier.

borsdata-2

Vill du bearbeta materialet själv (som jag gör), så går du in under screeners, väljer din portfölj i bevakningslistan samt väljer vilka data du tar ut och klickar på excelfliken. Ett annat tips är att lägga upp till exempel bolag du är intresserade av i en lista eller förstås använda någon av alla andra roliga funktioner som finns i screeningläget.

borsdata-tillagg

Jag fick några frågor i kommentarsfältet kring om allt i vår rapport går att hämta direkt i Excel från Börsdata. Svaret är att jag hämtar allt via olika urval screenern utom för våra tyska aktier (där finns data på finanzen.net men de går bara att hämta manuellt så jag uppdaterar inte dem veckovis) samt kolumnen med andelarna i portföljen. De hämtar jag manuellt från vår portfölj på Nordnet.

 

export-excel

När du trycker på excelknappen ser de data du får ut så här. Nu är det bara att köra. Jag lägger på färger och beräknar medianer samt sätter lite egna rubriker. För att få snygga grafer använder jag pivottabeller men det är bara för att det är något jag trivs med. P

Här har du ett exempel på hur portföljen blir…

Källa: Börsdata

 

… och här ett på hur jag illustrerar blandningen.

Källa: Börsdata

Ett mycket enkelt verktyg som jag har en hel del glädje av!

/Jacob Henriksson, Gottodix


6 tankar om “Läsarfråga: skapa snygga portföljsidor med Börsdata

Kommentarer är stängda.