brevlåda

Läsarfrågan: välja passiv eller aktiv Rysslandsfond?


Reklam: Det går alltid att följa vår portfölj, handel och alla mina kommentarer kring innehav live på Shareville

Läsarfrågan

Hej
Måste bara börja med att tacka för alla dina blogginlägg. Fantastisk läsning, hoppas du fortsätter 🙂

Tänkte fråga om du har något bra tips på någon/några ETF som speglar Ryssland?
Om du vet någon, fördelar/nackdelar.

Tack på förhand

Kenny


Min reflektion

Tack!

Nej, jag har inget svar på rak arm. Allmänt brukar jag gå på pris och att ETF:n följer rätt index. En jag hittade som finns både på Nordnet och Avanza samt säkert på andra ställen där ETF:er säljs kostade 0,45 procent (dbx MSCI Russia Capped UCITS ETF (XMRC)) men jag vet alltså inte om den är bra eller dålig. Den är utgiven av Deutsche Asset Management. Ofta gillar jag annars ETF:er från iShares.

Sedan när det gäller marknader som Ryssland, så spelar innehållet i fonden en del roll. Så det är en möjlig nackdel att en indexfond nog mest är olja och bank utan urskiljning. Samtidigt är aktiv förvaltning rejält dyrt och det är inte helt lätt att få önskad rysk exponering genom ett svenskt bolag och ännu svårare att direktäga i Ryssland. Det talar för en ETF.

För vår del hade jag nog valt en ETF för att få direkt exponering mot Ryssland.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. 
 Som vanligt vill jag också puffa för att om ni gillar det jag skriver och filmar och vill bidra till något bra – lägg en slant på min insamling till SOS Barnbyar. Det gör skillnad!

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här