logga-lasarfragor

Läsarfrågan – när säljer du dina dyra aktier? 1


Fick en kul fråga. Du känner att dina aktier blivit dyra men tar det där med medvind på allvar. När ska du då stiga av dina mest lyckade investeringar?


Reklam: Det går alltid att följa vår portfölj, handel och alla mina kommentarer kring innehav live på Shareville 

 

Frågan

Hej !

Såg artikeln angående småbolag med höga värderingar men hade velat ha ut lite mer tankar ur två av våra gemensamma innehav. Hur ser du på värderingen i Vitrolife och Cellavision. Jag känner mig inte riktigt bekväm med värderingen men samtidigt är det bolag man vill äga på längre sikt. Ligga lång och låtsas som att det regnar eller sälja av och återkomma vid en större nedgång? Eller tror du dom kan växa in i värderingen kommande åren ?

Ha en fin dag!

 

 

Tre tillfällen att sälja


Det är dyra aktier men bolagen är i fin form. Vitrolife är till och med i utmärkt form. Ett sätt att se på det är att titta på riskerna för en trigger nedåt i värderingen. Jag ser tre.

Det första är om det kommer en bara lite svag bolagsnyhet. Titta på utvecklingen i Raysearch efter deras rapport, som Richard Bråse skrev om. Sämre än förväntat men kanske framför allt sämre än högt ställda krav. Det kan hända särskilt i Cellavision, där det delvis var det som hände efter deras senaste rapport. Där framgick samtidigt att om bolaget är hyggligt intakt vore det nästan skönt med en period med lite lägre värderingar (åtminstone för mig som swingar).

Det andra är om det blir skjuts uppåt i räntorna, då pressas värderingar på tillväxtaktier. Det är svårt att sia om men det ser inte så hastigt ut åtminstone. Fast visst är det en faktor att vara medveten om.

Det tredje är en större korrektion på börsen eller delar därav. Till exempel med start i ytterligare fall i dollarn. Det känns inte alls otroligt men det är ju inte så vi investerat. Det här är den faktor jag har mest respekt för. Går den här gruppen bolag ned för att börsen, om du vill, nyktrar till. Då är jag inte alls säker på att jag vågar spekulera i att värderingarna studsar tillbaka.

En kombination av högre räntor, en starkare krona och en korrigering på börsen. Det är väl det jag tittar efter i de här bolagen. Så för min del kanske svaret är att faller börsen skulle jag minska i Vitrolife/Cellavision men annars är det inte lika säkert. Varför ta risken då? Jo, för att de är fina bolag i en lång medvind. Där brukar det vara ännu mer riskabelt att stiga av för tidigt.

/Jacob Henriksson, Gottodix

Jag vet att den här börjar bli tjatig. Det kommer nya filmer men det dröjer lite.

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

 


En tanke om “Läsarfrågan – när säljer du dina dyra aktier?

Kommentarer är stängda.