brevlåda

Läsarfråga: hur ställer jag frågor till bolag?


Mycket frågor i frågelådan som vanligt. Försöker plocka ut så många som möjligt och svara på åtminstone alla typer av frågor som trillar in. Här en som är rakt på sak – vem på bolaget ska jag fråga om jag vill få mer info?

 

Reklam: Fram till 1 mars har Nordnet ett erbjudande där nya kunder får 200 kronor om de sätter in 2000. Du hitter mer info och värdekoden via den här länken. Det går alltid att följa vår portfölj, handel och alla mina kommentarer kring innehav live på Shareville

2-10 mars kan du handla Snapchat, Facebook, Twitter & en utvald medie-ETF courtagefritt hos Nordnet

 

Frågan

Hej!
Jag har en liten fråga.
Exempelvis, får man lov att ringa upp VD’n till ett bolag och fråga om dem kan ge mig ett svar på när fas2b studien publiceras. Så får man ett perspektiv på när det kan gå upp, om det blir positivt så att säga. Jag vill ju inte göra något knasigt 😀

 

Svar

Nej, det är på intet sätt något knasigt. Skicka dina frågor till det som kallas investor relations på bolaget du är intresserad av. Adress och kontaktuppgifter finns på hemsidorna.

De brukar alltid svara men förstås olika långt och med olika grad av intresse. Trevliga är de för det allra mesta och ganska ofta informativa. Många uppskattar att man visar intresse för bolaget.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser. 

Som vanligt vill jag också puffa för att om ni gillar det jag skriver och filmar och vill bidra till något bra – lägg en slant på min insamling till SOS Barnbyar. Det gör skillnad!

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här