Hitta det bästa på nätet om sparande och investeringar


På den här sidan hittar du snart länkar du behöver för ditt sparande. Just nu är den lite rörig… tipsa gärna om vad du vill se 🙂

 

Böcker om aktier, sparande och investeringar

Många älskar Benjamin Grahams ”The intelligent investor”. Jag vill tipsa om att bloggaren Lundaluppen för några år sedan hade en läsecirkel kring denna klassiker med kommentarer och diskussion om varje kapitel. Den hittar du här.

Det här var en bra genomgång av boken The Little Book of Common Sense Investing.

I det här inlägget Bästa svenska aktieboken? Recenserar två utmanare tittade jag på ”Köp billigt, sälj dyrt – hur du blir miljonär” på på aktier av Mattias Eriksson och ”Den enkla vägen – att lyckas med aktier” av Marcus Hernhag.

Här är en recension jag skrivit av Bli rik på aktieutdelningar av Marcus Hernhag Det här är en länk till en recension jag skrivit om en riktigt bra bok om utdelningsinvesteringar. Vilket väcker frågan – är det ett bra sätt att investera?

 

Data om din portfölj

borsdatatal

Källa: Börsdata (hämtat 170310)

En behov i investeringar är att få en bra överblick av den egna portföljen. Jag tycker Börsdata funkar bra för detta, som i exemplet ovan. Aktier utanför Norden kompletterar jag med manuellt (även om Apple finns på Börsdata)

 

 

En annan kommer från pseudonymen Lilla Ekonomen. Han har lagt upp en enkel excelresurs på nätet där kunder hos Nordnet och Avanza kan lägga in data som hämtas från deras sidor i csv-format och få ut bilder som ovanstående.

 

Några specialsidor om bra sparverktyg

Sida om Börsdata under konstruktion

Sida om Stock Piper under konstruktion

Sida om FVMR under konstruktion