roulette-1003120_1920

Så tänker mina motståndare i Investerar-SM nu


Oljechansningen i investerar-SM gick hem

Det börjar dra ihop sig i investerar-SM, där jag tävlar i välgörenhetsgruppen. Avslutningen är på fredag. Om jag vinner går pengarna till SOS Barnbyar. Jag har som bekant en egen insamling där, så om du gillar det jag bloggar och vloggar – bidra gärna! Det gör skillnad på många sätt.

Investerar-SM kör jag på ett helt annat sätt än våra vanliga investeringar. Här handlar allt om att vinna för min valda välgörenhet. Det blir mer poker än traditionell investering. Igår skrev jag om nästa steg i min game plan var att försöka hitta ett offensivt bet som kunde ta mig upp i ledningen i tävlingen.

Med målsnöret i synhåll var det helt enkelt dags att chansa. Det fick bli en investering med hög hävstång i olja. Den trillade in och under dagen har jag haft ledningen i min grupp.

 

Ställningen med 48 timmar kvar

Vid dagens slut ledde jag med 62 procents avkastning. Närmast följd av Martin på Aktiefokus med 48 procents avkastning och tidigare ledaren Philp Scholtzé från Unga Aktiesparare med en avkastning på 42 procent.

Martin har tryckt in sina pengar i att DAX stiger och Philip har valt att chansa på att Atlas Copco får en stark rapport imorgon. Båda har bra hävstång på sina investeringar. Klungan leds av Snåljåpen på 10 procents avkastning men flera har chansen om de tar stora risker.

 

Planen just nu

Jag vägde lite fram och tillbaka om jag skulle ta rygg på Martin och/eller Philip. Jag kunde ju exempelvis ha bettat på att DAX stiger men tagit en lägre hävstång. På så sätt hade de behövt en högre avkastning för att komma ikapp.

Två saker fick mig att avstå. Det ena är att det finns en stor klunga med flera spelare. Någon i den gruppen kommer på sluttampen få in en fullträff. Det kommer räcka åtminstone till den avkastningsnivå jag är på nu men inte alldeles enkelt. Därför tar jag en risk om jag helt fokuserar på Martin och Philip. Den andra faktorn är att det är två dagar kvar.

Om Martin eller Philip prickar rätt räknar jag med att de når någonstans runt 80-100 procents avkastning. Det ger mig en andra chans inför fredagen. Där har jag några tankar kring plan B om jag tappar ledningen i morgon men det tar vi då.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här
eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser 

Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!

 
Bidra till en bättre värld och en glad bloggare
 

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här