cards-932406_1920

Avslutning i investerar-SM

Snabba anteckningar

Jag sitter och läser rapporter, så det blir bara ett kort inspel om investerar-SM idag. Dessutom tappade jag ledningen… så då är det ändå bara en dum turtävling som inte säger något om skicklighet i investeringar. 🙂

Nej då, jag har en plan för finaldagen också. Det som hände idag var att Philip Scholtzé från aktiespararna snyggt prickade in Atlas Copcos rapport. Jag var riktigt nöjd på förmiddagen när mitt grepp såg riktigt ordentligt ut men det vände vid lunch.

Precis som jag skrev om igår ledde fullträffen till att Philip landade på dryga 80 procent plus. 86, för att vara mer exakt. Mitt motdrag var en chansning på olja igen. Jag tog en riktigt hög hävstång för att om det träffade rätt avgöra tävlingen. Tyvärr gick det åt andra hållet och nu börjar jag sista dagen i klungan 5 procent back.

Varför valde jag då en så hög hävstång? Jo, för jag ville trycka undan även Martin på Aktiefokus och klungan om jag träffade rätt. Risken fanns ju annars att jag landade strax före Philip men blev omseglad av Martins sista drag. Det var ju ändå en slantsingling jag siktade på.

Sista chansen

Nu blir det fortsatt all-in olja imorgon. Min unlimited turbo har nog inga problem att rusa ordentligt om det vill sig eller så kan jag sluta tävlingen på noll (det gör ju inget). Philip är fortfarande spelteoretiskt inget problem. Han kommer att ligga stilla för att försvara sin ledning. Skulle jag träffa rätt måste han göra något snabbt mitt på dagen imorgon. Ungefär som jag gjort hittills.

Att döma av hans spel så här långt får han nog tänka efter i så fall. För han har hittills bettat på enskilda bolag och de brukar röra sig mest på morgonen och förstås främst kopplat till den pågående rapportsäsongen. Dessutom kan han inte kopiera mig om oljan skulle börja röra sig för då riskerar han sin ledning jämfört med Martin. Så där är det bara att skicka in alla markerna och hoppas hålstegen går in.

Martin är värre. Han och möjligen några andra lär göra något för att dubbla imorgon. Om han träffar får jag svårt att vinna även om jag också får in min chansning. För klungan, dit jag numera hör är det bara att hoppas att ingen annans chansning ger mer än min.

Så det ser lite dystert ut men ska jag gissa är det ändå, kanske, en på tjugo att vinna. Det är bara att hålla tummarna!

Missa nu inte att stötta min egen insamling till SOS Barnbyar. Den behöver er mer än någonsin nu när jag spelat bort barnens pengar. 🙂

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser

Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!

Bidra till en bättre värld och en glad bloggare