Nyhetsbild-620x310

Världen förändras, långsamt


Topp 5 om veckan som gått

Måndagar skriver jag nyhetskrönikan till Nordnets veckobrev
 
Det är ett av de inlägg jag lägger en hel del tid på att få till, så följ gärna det. Den här veckan handlade det bland annat om Fed-mötet på onsdag. Det verkar som att det den här gången kan det vara så att marknaden underskattar Fed.

Räntan styr börsen 

För det som hindrat Janet Yellen och de andra från att sätta igång en hel serie höjningar är omvärlden snarare än USA. När det nu finns inflation lite varstans kan de förutsättningarna ha ändrats. På listan den här veckan platsade också HM:s kamp mot Inditex och ett nytt politiskt hot, särskilt för Europa, under nästa år.

Portföljen

Nu är jag hyggligt nöjd med vår portfölj. Det skrev jag om i lördagskrönikan på Sparskolan. För er som missat det har jag alltså flyttat allt om vår egen portfölj dit. Det vill säga först lägger jag ut hur vi tänker och vad vi gör härnäst på Shareville, där det ju även går att live eller via mail följa alla affärer.

Idag gjorde jag faktiskt något för mig så ovanligt som den liten daytrade. Det gick ok men jag är inte helt övertygad om att det hade så mycket med de stora PPM-insättningarna att göra.

Faktiskt gjorde jag en annan efterlängtad uppdatering idag. Det har varit full upp med olika föreläsningar men idag fick jag chansen att filma en 3 snabba igen. Den hittar du ovan.

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser

Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!

Reklamen nedan är ett test – planen är att när jag fått ordning på det tekniska ta in lite reklam för att finansiera bloggande och vloggande.