east-side-50727_640

En tysk siffra avslöjar årets börsavslutning


Imorgon klockan elva

Om börsen stiger mellan fem i elva och fem över elva imorgon tisdag. Då kommer den ha stigit från nu till nyår.
 
Har jag tagit på mig kaftanen, den höga hatten med stjärnor. plockat fram trollspöet och sadlat om till Nostredamus? Vissa skulle säga att jag aldrig tar av mig den outfiten. Det får var och en avgöra.
 
Det jag ville provocera fram är vad som avgör frågan om det blir högre räntor och inflation som knäcker börsen eller ökad riskvilja och stigande vinster som frälser den. Där kommer en viktig ledtråd imorgon när tyska ZEW-index presenteras.
 

Börsen lever på hoppet

Om det går att se tecken på framtidshopp och stigande efterfrågan i det resultatet, då skulle en uppsida på börsen kunna öppnas. Om istället vi än en gång får en kalldusch av dåliga nyheter, då kan det bli ett uppvaknande efter den möjligen lite fantasifulla tolkningen marknaden gjort av det amerikanska valresultatet.
 
Spännande – åtminstone för oss verkliga nördar. Hela inlägget läser du på Molekylär Ekonomi
 

Chans att träffas igen!

Den 1 december kommer jag hålla en föreläsning och snacka börs med alla som är intresserade här i Stockholm. Det ska bli jättekul att träffas igen – det var ju ett tag sedan Nordnet Live. Då hade jag ju dessutom vargmask på huvudet.

Boka datumet – mer info kommer!

Jacob Henriksson, alias Gottodix, som du kan följa på Facebook, Shareville här eller på Twitter @gottodix om du vill följa det jag läser  Missa inte att följa mina dagliga inlägg på Youtube och Facebook!

Åsikterna som presenteras i denna blogg ska inte ses som investeringsrådgivning. Alla mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här